Jong Oranje oefent tegen Noord-Nederlandse talentenselectie

Foto: Nic./John Schokker Makelaardij

Nic./John Schokker Makelaardij organiseert aanstaande zondag 17 juni samen met KV Hoogkerk een speciale talentendag in Hoogkerk. Centraal deze dag staat de wedstrijd tussen Jong Oranje (onder de 21 jaar) en een Noord-Nederlandse selectie.

Jong Oranje, onder leiding van de in Groningen en omstreken bekende Kees Vlietstra, is druk bezig om zich voor te bereiden op het aankomende wereldkampioenschap van 7 tot 14 juli in Boedapest.

Met korfbal gaan we, in tegenstelling tot voetbal, wel naar het wereldkampioenschap. Bij Jong Oranje spelen twee noorderlingen, die in KNKV-verband recentelijk zijn verkozen tot “Talent van het Jaar”. Dit zijn Tim Flokstra en Lieneke Pries. Flokstra afkomstig uit Hoogkerk speelde tot vorig jaar bij Nic. en speelt inmiddels op het hoogste niveau bij LDODK. Lieneke Pries verruilde AVO uit Assen voor LDODK.

Vorig jaar is de John Schokker Foundation gestart. Dit is een stichting om Sporttalenten uit de regio Groningen te steunen. Zondag 17 juni staat helemaal in het teken van Talenten en van die stichting. De opbrengsten van deze dag gaan dan ook naar de Foundation. Er is voor gekozen om als tegenstanders van Jong Oranje te kiezen voor een Noord-Nederlandse selectie.

De topkorfballers Tim Flokstra en Lieneke Pries en coach Kees Vlietstra doen Hoogkerk dus aan en spelen met hun Jong Oranje tegen een talententeam uit Groningen en omgeving. Dit wordt een mooie broeder- en zusterstrijd, want aan de kant van de noordelijke talenten staat onder andere coach Mike Vlietstra, broer van Kees.

De wedstrijd begint om 15:00 uur en wordt gespeeld in de sporthal van KV Hoogkerk, De Verbetering 50 in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen