FC Groningen bijna veilig na winst op Roda JC

FC Groningen heeft zondagmiddag thuis met 2-1 gewonnen van Roda JC. Door de winst op Roda is het gat met nog drie duels te gaan nu zeven punten.

Het heft lag in handen van FC Groningen en na een kwartier spelen maakt Doan zijn achtste treffer van het seizoen voor de FC. Ook hierna waren er kansen voor onder meer Tom van de Looi en Tom van Weert.

Invaller Drost maakte vervolgens vijf minuten na rust de 2-0. Met nog twintig minuten spelen werd de wedstrijd nog spannend nadat Kum na een corner de 2-1 maakte, echter Roda kwam niet meer tot scoren.

Groningen staat op de dertiende plek in de eredivisie met 33 punten uit 31 duels en heeft zich waarschijnlijk door deze winst veilig gespeeld. Donderdag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.