Wagemaker en Schouten winnaars marathon in Noordlaren

Beau Wagemaker en Simon Schouten zijn de winnaars van de marathon op natuurijs in Noordlaren geworden vrijdag.

Schaatster Beau Wagemaker won de derde en voorlopig laatste marathon op natuurijs. Ze was in Noordlaren de snelste van een kopgroep van tien. Kelly Schouten (23) uit Zwaagdijk en Emma Engbers (27) uit Amsterdam eindigden als tweede en derde.

Wagemaker eindigde woensdag al als derde op de eerste marathon van natuurijs in Haaksbergen. Ze wint het klassement over drie wedstrijden in Haaksbergen, Arnhem en Noordlaren.

Bij de mannen won Simon Schouten voor het tweede jaar op rij de wedstrijd over 125 ronden. Hij was met afstand de snelste in een sprint. Crispijn Ariƫns eindigde als tweede, vlak voor Remco Schouten.

Simon Schouten regeerde de afgelopen dagen op natuurijs. Ook Schouten won woensdag in Haaksbergen maar moest donderdag wel toestaan dat Bart de Vries in Arnhem won.

Simon Schouten won het algemeen klassement over drie wedstrijden op natuurijs.

Het was de bedoeling dat voor het eerst sinds 2010 een Vierdaagse op natuurijs zou worden verreden. De eventuele wedstrijd van zaterdag in Veenoord gaat niet door de aangekondigde dooi. Noordlaren is derhalve de finale van de meerdaagse op natuurijs.