Kees Vlietstra nieuwe hoofdcoach Nic./John Schokker Makelaardij

Foto: Korfbalvereniging Nic./John Schokker Makelaardij

Kees Vlietstra is met ingang van het volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van korfbalvereniging Nic. Dat heeft het bestuur van Nic./John Schokker Makelaardij dinsdag bekendgemaakt.

Kees Vlietstra volgt Jan Jouke Flokstra op als hoofdcoach.

Vlietstra was in zijn actieve spelersperiode één van de topspelers van Nic. en international van het Nederlands korfbalteam. Vlietstra is op dit moment bondscoach van Jong Oranje (U21).

Er is een mondelinge principeovereenkomst voor 2 jaar afgesproken. Vlietstra heeft aangegeven dat zijn werk bij de korfbalbond, het KNKV, inclusief het werk als bondscoach, voorrang heeft. Agenda-technisch is dat echter goed op te vangen.

Vlietstra en het bestuur zijn daarnaast in gesprek met een assistent-coach die waar nodig gaten kan opvullen en het 2e team onder de hoede neemt.

Met Vlietstra mikt de vereniging op een kwaliteitsimpuls. Die impuls is nodig. Het eerste team degaradeerde afgelopen zondag uit de hoofdklasse. De nog jonge selectie heeft het vertrek van vijf spelers en enkele blessures niet kunnen opvangen.

Vlietstra staat volgens Nic. bekend als een trainer/coach die spelers beter kan maken en waar spelers graag voor willen spelen. Dat kan zeker het verschil maken.

Voorzitter van der Ploeg: “Duidelijk moet zijn dat de lat hoog blijft liggen bij Nic./John Schokker Makelaardij. Degradatie zal niet leiden tot het aanpassen van de ambities. Er is nu sprake van een grote sportieve tegenslag. Maar ondertussen groeit het aantal leden en het aantal teams. En dat na vele jaren van achteruitgang. Stap voor stap bouwen we verder. En straks met Vlietstra bouwen we verder aan de kwaliteit die voor de top vereist is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen