Knokkend FC Groningen speelt gelijk tegen koploper PSV

FC Groningen heeft woensdagavond met 3-3 gelijkgespeeld tegen koploper PSV in het Noordlease Stadion.

Ondanks een achterstand van 0-2 en 1-3 vocht Groningen tot de laatste seconden. Te Wierik maakte de gelijkmaker in de vijfde minuut van de extra tijd.

PSV stond na 7 minuten spelen al op voorsprong door een goal van Van Ginkel. Ramselaat schoot vervolgens in de 16e minuut de 0-2 binnen.

Na een half uur bracht Yoël van Nieff de stand op 1-2 na een prachtige vrije trap, waarbij van Nieff de bal vanaf 22 meter in de kruising schoot. PSV kreeg een penalty nadat Warmerdam Lozano had neergelegd. Van Ginkel scoorde de 3-1 in de 37e minuut.

In de tweede helft scoorde Lars Veldwijk, vanuit een penalty de 3-2, na een handsbal van Van Ginkel. In de laatste minuut zorgde Mike te Wierik voor de 3-3 eindstand. De FC blijft voorlopig op de 12e plek staan.

FC Groningen blijft twaalfde in de eredivisie met zeventien punten uit zestien wedstrijden.