FC Groningen wint van FC Utrecht

FC Groningen heeft zondagavond de eerste drie punten van dit seizoen behaald door te winnen van FC Utrecht met 2-1.

Groningen ging de rust in met 2-0 door treffers van Django Warmerdam en Jesper Drost. Utrecht kwam na de rust nog terug tot 2-1.

Django Warmerdam maakte de 1-0 vroeg in de wedstrijd in de 8ste minuut. Vervolgens redde keeper Padt verschillende kansen van onder meer Bahebeck, Klaiber en Dumic van Utrecht. Vlak voor rust maakte Jesper Drost in de 41e minuut de 2-0.

Utrecht was ook na rust de aanvallende ploeg. Bahebeck scoorde de 2-1 in de 64ste minuut. Utrecht bleef aandringen maar iedere keer hield keeper Padt de aanvallen tegen. In de blessuretijd had Dessers nog een kans op de gelijkmaker, maar dit keer haalde Ruben Jenssen de bal van de lijn.

FC Groningen staat op de twaalfde plaats in de eredivisie met vier punten uit drie wedstrijden.