Oefenwedstrijd FC Groningen tegen Granada eindigt in gelijkspel

FC Groningen heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld met 2-2 in de oefenwedstrijd tegen Granada CF.

Simon Tibbling nam afscheid voor de wedstrijd aan van 5.600 toeschouwers. De Zweedse middenvelder vervolgt zijn carrière bij de Deense topclub Bröndby IF, na 2,5 jaar bij Groningen gespeeld te hebben.

Spits Lars Veldwijk maakte zijn officieuze debuut voor FC Groningen. Met een 2-0 voorsprong ging FC Groningen de rust in door goals van Oussama Idrissi en Juninho Bacuna.

Na rust kwam Granada met tien andere spelers op het veld. Ook werd met een andere bal gespeeld, meldt FC Groningen. De wedstrijd starte met de Derbystar bal van FC Groningen, maar in de tweede helft werd er gevoetbald met een bal van Nike, waar Granada doorgaans mee speelt.

Na vijf minuten speler kopte invaller de 2-1 binnen. Tien minuten voor tijd benutte Machís een strafschop, nadat Yoëll van Nieff in de achtervolging zijn tegenstander raakte. De wedstrijd eindigde in 2-2.

FC Groningen speelt volgende week zaterdag, 29 juli, om 16.00 uur een oefenwedstijd tegen FC Emmen in het Gjaltema Stadion aan de Langeleegte in Veendam.