Europese top jeugd aanwezig bij internationaal tennistoernooi TSH

Annelin Bakker in actie.
Annelin Bakker in actie.
Foto: Tennis- en Squashclub Haren

De jeugdtop van Europa komt van donderdag 27 juli tot en met zondag 30 juli naar Tennis- en Squashclub Haren (TSH). Dan wordt gestreden om plaatsing voor de finale van het Europees Kampioenschap voor landenteams tot en met 12 jaar, zowel voor jongens als voor meisjes.

De 12-jarige Harense Annelin Bakker mag uitkomen voor het Nederlands team. Deze deelname heeft ze te danken aan haar goede spel op diverse toernooien. Annelin Bakker is recent eerste geworden op de District jeugd kampioenschappen tot en met 12 jaar.

Voor Tennisvereniging TSH is het uniek, dat iemand uit Haren meedoet aan dit prestigieuze internationale tennistoernooi, dat elk jaar in Haren plaats vindt.

Nationale jeugdtop naar Haren

De tennistop van de jeugd in Nederland is deze week van maandag 17 juli tot en met vrijdag 21 juli ook in Haren. De beste 24 jeugdspelers van Nederland strijden in de leeftijd van 12 jaar tot 14 jaar om de winst van het VCD BI-viersterren jeugdtoernooi. De meisjes en jongens spelen enkel en dubbel. De finales zijn op vrijdag 21 juli.

Bij de jongens tot en met 14 jaar staat Groninger Jacco Arends (GLTB) als eerste genoteerd. Bij de meisjes tot en met 12 jaar wordt Groningen vertegenwoordigd door wederom Annelin Bakker (TSH), Hanna Lindeboom (Cream Crackers) en haar zusje Sarah (eveneens Cream Crackers) en bij de jongens tot en met 12 jaar door Niels Roemeling (Cream Crackers). In het verleden kwamen huidige wereldtoppers als Kiki Bertens, Robin Haase, Michaëlla Krajicek en Mary Pierce ook naar Haren om een van deze toernooien te spelen!

Over TSH

TSH Haren is een tennis- en squashclub in Haren met 21 tennisbanen waarvan 6 overdekt en 4 minibanen. Daarnaast beschikt TSH over 4 squashbanen en een clubhuis met volwaardig café en terras. Bij TSH Haren kun je tennissen en squashen, en tennisles of squashles volgen.

Mooie wedstrijden jeugdtennis en Harens en Gronings toptalent zijn te zien bij TSH aan de Oosterweg 86 in Haren. Publiek is welkom.

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door VCD Business Intelligence, Dorpsfonds Haren, Postillion Hotel en Groningen Sport Revalidatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen