Donar wint eerste finale Play-offs

Donar heeft zaterdagavond de eerste finalewedstrijd van de play-offs om de landstitel gewonnen met 80-45 van Landstede Zwolle.

Het initiatief lag direct vanaf het begin bij Donar en stond na het eerste kwart voor met 23 – 15. Bij rust was de stand 41-26 en was het verschil vijftien punten.

De wedstrijd werd mede gewonnen door uitstekende verdediging, meldt Donar. De kwartstand bij het derde kwart was 67-34.

In het begin van de laatste kwart was de voorsprong ruim 30 punten, waarop coach Braal de basisspelers wisselde voor de jeugd. Zij beslisten de wedstrijd met de eindstand 80-45.

Topscorers van Donar waren Fieler met 24 punten, Pasalic en Dourisseau met 13 punten.

De stand in de best-of-seven serie om het Nederlands kampioenschap tegen Zwolle is 1-0. Dinsdag 16 mei wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Zwolle.