Groninger Bodem Beweging verkoopt meer dan helft van de kaarten

Foto: Jan Buurma

De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht staat vandaag, zaterdag 25 februari, in het teken van de aandacht voor het aardbevingsgebied in Noord-Nederland.

Om het opgezette initiatief van Freek de Jonge, die oproept de petitie ‘Laat Groningen niet zakken!’ te tekenen, stelde de voetbalclub 1.500 toegangskaarten beschikbaar aan de de Groninger Bodem Beweging (GBB) voor de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Stichting Recht voor Groningen

Deze toegangskaarten werden afgelopen week voor 10 euro verkocht, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan de Stichting Recht voor Groningen. Dit fonds is opgericht om recht te halen voor het aardbevingsgebied. GBB verkocht in totaal 867 van de 1.500 beschikbaar gestelde kaarten.

De Trots van het Noorden roept supporters op Groningen-uitingen te dragen bij de wedstrijd om op deze manier te sympathiseren met de actie. De club verkoopt een provincie-sjaal voor het speciale actietarief van 7,50 euro.

Randprogramma

Rondom de wedstrijd zal vandaag op diverse manieren aandacht worden geschonken aan de acties voor de bevolking in het aardbevingsgebied in Groningen. Zo kunnen bezoekers aan de wedstrijd de petitie ‘Laat Groningen niet zakken!’ tekenen, biedt Hanos Groningen gratis 2.000 plakjes Groninger koek aan bij de horecaverkooppunten op de drie publiekstribunes bij de aanschaf van een kopje koffie of thee (waarbij geldt: op = op). Na afloop van de wedstrijd worden voor de hoofdingang van het stadion promotiekranten van de GBB uitgedeeld.

Minuut stilte

Naast de aandacht voor de acties van de GBB staat FC Groningen uiteraard ook stil bij het overlijden van Henk Nienhuis. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht zal er een minuut stilte worden gehouden. De familie zal in het stadion aanwezig zijn en geeft aan dit eerbetoon zeer op prijs te stellen. In overleg met het bestuur van Oud-Veendam zijn tevens alle oud-spelers, -trainers en andere direct betrokkenen uitgenodigd zaterdagavond bij de wedstrijd aanwezig te zijn.

Henk Nienhuis overleed afgelopen zaterdag op 75-jarige leeftijd in zijn woonplaats Veendam. Hij was in het verleden onder meer assistent-trainer en directeur van FC Groningen. FC Groningen speelde afgelopen zondag bij de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam al met rouwbanden ter nagedachtenis aan Henk Nienhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden