Overtuigende winst voor FC Groningen tegen PEC Zwolle

FC Groningen heeft zaterdag een ruime zege behaald door met 4-0 te winnen van PEC Zwolle.

Binnen een minuut stond Groningen op voorsprong na een goal van Simon Tibbling via een voorzet van Jenssen. PEC Zwolle speelde in de eerste helft het betere spel, maar Sergio Padt hield meerdere ballen.

Tom van Weert maakte de 2-0 in buitenspelpositie, na eerst de paal geraakt te hebben en alsnog binnen te schieten na een voorzet van Hateboer.

De eerste kansen waren voor PEC Zwolle na rust, maar FC Groningen besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd. Na een mooie pass van Mahi schoot Albert Rusnák de 0-3 binnen in de 77e minuut. Mimoun Mahi zette in de 86e minuut via een prachtige goal de 4-0 op het scorebord.

In de blessuretijd kreeg Groningen nog de kans op 0-5, maar Rusnák miste een strafschop voor FC Groningen.

Groningen staat na de zege op de tiende plaats in de eredivisie, met zestien punten uit veertien wedstrijden.

Zondag 4 december speelt Groningen uit tegen Ajax.