Eerste marathon op natuurijs zondagavond in Noordlaren

Foto: Pixabay

De eerste marathon op natuurijs van deze winter wordt zondagavond in Noordlaren gehouden. Dat is besloten nadat Willem Hut, competitieleider van de marathon van schaatsbond KNSB, het ijs op de piste van IJsvereniging De Hondsrug had goedgekeurd.

De vrouwen starten zondag om 19.00 uur voor een wedstrijd over 80 ronden, de mannen volgen om 20.00 uur en schaatsen 125 ronden. Vanwege de coronamaatregelen is er bij de wedstrijden geen publiek toegestaan. “Er ligt een prima ijsvloer, we gaan er vanavond een mooie wedstrijd van maken. Heerlijk dat het weer kan”, zei Hut.

De afgelopen jaren ging het steeds tussen de ijsverenigingen uit Noordlaren en Haaksbergen om wie de eerste marathon op natuurijs mocht organiseren. In 2017 had Noordlaren voor het laatst de primeur. De laatste twee edities, in februari 2018 en januari 2019, werden verreden in Haaksbergen. Simon Schouten en Rixt Meijer waren de laatste winnaars.

De KNSB probeert in vorstperioden normaal gesproken een vierdaagse te organiseren, maar acht de kans dat dat nu lukt klein. Maandag zou de dooi al intreden. Op 1 januari is voor de marathonschaatsers al de nationale titelstrijd op kunstijs.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen