Ruime zege FC Groningen tegen PEC Zwolle: 1-3

De eerste uitzege behaalde FC Groningen zaterdagavond door met 1-3 te winnen van PEC Zwolle in het IJsseldeltastadion na een prima gespeelde wedstrijd.

Voor de pauze scoorde Alexander Sørloth in de 17e minuut na een voorzet van Bryan Linssen. Vlak daarna moest Sørloth het veld verlaten met vermoedelijk een gebroken hand, meldt FC Groningen. Hij werd vervangen door Danny Hoesen.

Sergio Padt wist de gelijkmaker voor rust te voorkomen door twee schoten van Lam en Menig tegen te houden.

Vlak na rust wist Lam de bal binnen te koppen en stond het gelijk. Michael de Leeuw zorgde zes minuten later voor de 1-2. Oussama Idrissi, die Linssen verving leverde een pasklare assist op Danny Hoesen die van dichtbij de bal in het dak van het doel schoot: 1-3.

Zondag 7 februari speelt FC Groningen thuis tegen Cambuur.