Donar verliest en ligt uit de NBB-beker

Donar verloor zondagmiddag de bekerwedstrijd tegen Apollo uit Amsterdam in de Martiniplaza.

De kwartstanden waren: 17-20, 38-32, 53-52 en de eindstand vierde kwart: 66-68.

Donar speelde zonder Ross Bekkering die een rugblessure heeft en zonder de nieuwe aanwinst Tommy Mason-Griffin, die nog niet speelgerechtigd is.

Donar startte redelijke aanvallend maar scoorde niet. Apollo wist de basket wel te vinden en halverwege het eerste kwart stond er 1-11 op het bord, meldt Donar. De eerste Groningse veldscore kwam pas na 6 minuten.

Het eerste kwart eindigde in 17-20, nadat Donar zich herpakt had vanaf 7-20.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op. Dan stond Apollo 1 puntje voor, dan weer Donar. Chase Fieler zorgde voor de 53-52 voorsprong bij het einde van het derde kwart.

De wedstrijd bleef gelijk op gaan tot het eind. Donar wist het tij niet te keren.

Erik Braal was intussen erg teleurgesteld. “Het spel op de trainingen komt er in de wedstrijden niet uit; er zit geen dynamiek in. Voor kritiek loop ik niet weg. Maar ik vind wel dat ik een betere coach ben dan dat ik nu laat zien.”

Met deze uitslag is Donar uitgeschakeld voor de NBB-beker.