Buschauffeur lijn 15 mishandeld

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/Spoorjan

De politie zoekt getuigen van een mishandeling van buschauffeur van lijn 15 in Groningen. Een buschauffeur kreeg woensdag 13 maart een kopstoot van een ontevreden passagier en werd vervolgens geslagen.

De mishandeling vond plaats tussen 9.30 uur en 10.10 uur, meldt de politie. Bij de halte Zernike–Noord, verlieten veel passagiers de bus. Nadat de bus weg reed liep een passagier die nog in de bus zat naar de chauffeur en riep hij dat de bus moest stoppen. De chauffeur van de bus gaf aan dat hij bijna bij de volgende halte was en dat de man hier kon uitstappen.

Kopstoot

Hierop werd de passagier kwaad. Op het moment dat de bus stopt bij de volgende halte gaf de passagier de chauffeur een kopstoot. Toen de chauffeur zich verweerde werd hij door de passagier geslagen. Meerdere passagiers in de bus spraken de verdachte aan op zijn gedrag.

De buschauffeur raakte gewond en is door een huisarts behandeld.

Bewakingscamera

De bewakingscamera in de bus maakte opnames van de verdachte en de mishandeling. Door de officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord Nederland is besloten om het gezicht van de verdachte eerst onherkenbaar te publiceren.

Als de verdachte zich binnen veertien dagen niet bij de politie heeft gemeld, worden de afbeeldingen van de verdachte alsnog herkenbaar gepubliceerd.

De politie vraagt mensen die weten wie de persoon is of waar hij verblijft contact op te nmen via 0900-8844 of anoniem met telefoonnummer 0800 – 7000.

Voor meer informatie en de foto van de verdachte: politie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen