Gewelddadige straatroof door groep jongeren in Haren

Foto: Politie Groningen (Facebook)

De politie zoekt een groep jongeren die twee jongens hebben mishandeld in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart in Haren.

Twee jongens fietsten naar huis door Haren, nadat ze naar Groningen waren geweest. In het centrum ter hoogte van de kerk wilden ze een sigaret roken op één van de bankjes, maar deze waren al bezet door een aantal jongens, die een paar scooters en fietsen bij zich hadden. De jongens besloten hierop verder te fietsen. Ze werden in het voorbijgaan nageschreeuwd door de jongens.

De jongens negeerden dit en fietsen door tot aan de Action aan de Rijksstraatweg. Ineens zien ze het groepje van ongeveer zes jongens van het bankje naar zich toe rennen. Ze eisen geld en sigaretten. De slachtoffers weigerden om hun spullen af geven en ontstond er een vechtpartij. Toen de politie arriveerde waren de jongens weg.

Een van de slachtoffers wordt tot bloedens toe geslagen en moest naar het ziekenhuis.Toen de politie ter plaatse kwam waren de jongens weg. Er is nog niemand aangehouden.

De politie wil weten wie de jongens in het groepje waren en vraagt getuigen, die de vechtpartij gezien hebben of mensen die filmbeelden hebben van de Rijksstraatweg of de Kerkstraat, contact op te nemen met 0900-8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen