Gewapende overval op supermarkt Beijum in Opsporing Verzocht

Foto: You Tube/Beeldcitaat {AvroTros Opsporing Verzocht}

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de gewapende overval op de Albert Heijn aan de Stoepemaheerd in de wijk Beijum.

Op woensdag 30 januari vlak voor sluitingstijd kwam de overvaller rond 22.00 uur de slijterij van de supermarkt binnen. De overvaller, die een masker met een afbeelding van een oude man droeg, zette een groot mes op de keel van de medewerkster van de slijterij. Vervolgens nam hij haar mee via de personeelsgang naar de supermarkt.

Samen met een 2e werknemer van de winkel werden ze onder bedreiging van het mes meegenomen naar de kluisruimte. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten ze het geld uit de kluis afgeven, meldt de politie.

De overvaller vluchtte vervolgens op een grijs/groene fiets met een opvallend groot wit gedeelte op het achterspatbord.

Signalement overvaller

De overvaller was gekleed in een licht blauw, glimmend, jack, een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Op zijn hoofd droeg hij een zwarte capuchon met hieronder een oranje kleurige klep.
Voor zijn gezicht droeg hij een masker met de afbeelding van een oude man met grote snor. Om zijn schouder droeg hij een zwarte tas.

De politie vraagt mensen met informatie over: ‘Weet u wie de overvaller, herkent u de fiets of heeft u iets bijzonders gezien of gehoord?’, contact op te nemen via

  • Politie Noord-Nederland via 0900 – 8844
  • Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000 (anoniem doorgeven informatie)
  • Team Criminele Inlichtingen, 079 – 3458 999 (vertrouwelijk gesprek)

De uitzending is vanavond te zien om 20.3o uur op NPO 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen