Opsporing Verzocht: Beelden verdachte schietincident De Hoogte

Foto: You Tube/Beeldcitaat {AvroTros Opsporing Verzocht}

Het tv-programma Opsporing Verzocht toont dinsdagavond camerabeelden van een verdachte van een schietincident op 20 december 2017 in De Hoogte in Groningen.

Een andere verdachte, een 21-jarige man werd op 12 december 2018 in Groningen aangehouden, maar zijn medeverdachte wordt nog gezocht, meldt de politie.

Signalement medeverdachte

Van deze medeverdachte worden dinsdagavond beelden getoond. De getinte man met een slank postuur droeg tijdens de beroving een legergroen jack. Hij is rond de 1.80 meter lang, wordt tussen de 30 en 40 jaar oud geschat, hij rookt en had mogelijk een snorretje. Opvallend aan zijn gezicht: sproetvormige pigmentvlekken, aan weerszijden van de neus.

Onderzoek

Het duo werd op 20 december 2017 op de hoek van de Nieuwstad en de Folkingestraat in Groningen ’s avonds laat aangesproken door twee Poolse mannen van 24 en 25.

De twee mannen wilden weten waar ze op dat tijdstip nog drank konden kopen, waarop de verdachten aanboden met hen mee te gaan naar een nachtwinkel in de buurt. De ontmoeting van de vier mannen is vastgelegd op bewakingsbeelden.

Zij werden vervolgens gedwongen naar een verlaten parkeerterrein bij de Zuilen te gaan. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de slachtoffers hun geld afgeven.

Toen de twee mannen zich probeerden te verweren ging het vuurwapen af. Aangespoord door zijn medeverdachte schoot de 21-jarige een kogel door het been van een van de Poolse mannen. De beide verdachten sloegen vervolgens te voet op de vlucht.

Tips

De politie vraagt mensen die de medeverdachte herkennen contact op te nemen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De uitzending is vanavond te zien om 20.30 uur op NPO 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen