Drie aanhoudingen in henneponderzoek

Foto: Publiek Domein

Drie inwoners uit de provincie Groningen zijn vorige week aangehouden op verdenking van het kweken van hennep in een loods aan de Noorderstraat in Sappemeer.

Na een anonieme tip werd in oktober 2017 in de loods in Sappemeer een grote hennepkwekerij ontdekt. Naast enkele honderden volgroeide hennepplanten, werden ook duizenden hennepstekjes en een hennepdrogerij aangetroffen, meldt de politie. Alles werd in beslag genomen en vernietigd.

Sporenonderzoek

Bij een sporenonderzoek in de loods werd onder andere DNA aangetroffen. Dit bleek afkomstig te zijn van een 48-jarige man uit Groningen. Uit het vervolgonderzoek kwam naar voren dat ook de huurder en de onderhuurder van het pand vermoedelijk betrokken waren bij het kweken van hennep.

De politie heeft daarop vorige week maandag een 48-jarige inwoner van Groningen, een 49-jarige inwoner van een klein dorpje uit de gemeente Midden-Groningen en een 50-jarige inwoner van Bedum aangehouden.

De verdachten mochten na verhoor het politiebureau weer verlaten. Tegen werd proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek, waaronder financieel onderzoek, gaat verder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen