Aanhouding na afpersing met naaktfoto’s

Foto: Publiek Domein

Een 32-jarige en 18-jarige man zijn in de nacht van vrijdag 25 mei op zaterdag 26 mei aangehouden op verdenking van afpersing.

Ze bedreigden een 29-jarige vrouw uit de gemeente Amsterdam dat haar naaktfoto’s openbaar zouden worden gemaakt door iemand anders als ze niet een bepaald geldbedrag zou betalen.

Bij een inbraak op zondag 6 mei werd er ingebroken in een woning in de wijk De Buitenhof in Groningen. Hierbij werden meerdere spullen uit het huis gestolen waaronder een computer van de vrouw, meldt de politie.

De vrouw werd afgelopen vrijdagmiddag 25 mei via Facebook benaderd door, naar later bleek, de 32-jarige man. Hij zei haar te weten wie haar computer had. Volgens hem zou diegene haar ongeveer 8 jaar oude naaktfoto’s openbaar maken als ze geen geld betaalde. Hij bood haar zijn hulp aan. De vrouw waarschuwde de politie.

Uit onderzoek kwam al snel de 32-jarige verdachte naar voren. Samen met de recherche werd een afspraak gemaakt tussen de vrouw en de Groninger in Heerenveen. Zij zou betalen en hij zou de computer meenemen. Vlakbij Heerenveen werd de auto onderschept en de 32-jarige aangehouden. De 18-jarige zat als bijrijder in de auto en werd ook aangehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen