Amsterdammer aangehouden na roekeloze rit

Foto: De Redactie

Bij een achtervolging in de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie schoten gelost. Een 42-jarige man uit Amsterdam is hierbij aangehouden.

Na een melding dat iemand gevaarlijk door het centrum van Groningen reed en de politie de man staande wilde houden, ging de man er vandoor. Met zeer hoge snelheden en gevaarlijke manoeuvres reed de verdachte via het Zernike terrein, Paddepoel en Vinkhuizen, meldt de politie.

Het lukte de agenten de auto stil te zetten bij de rotonde vlak voor de A7 (Roderwolderwijk/Zuiderweg). De verdachte probeerde opnieuw op een gevaarlijke manier weg te rijden, waarop agenten op de auto schoten. De man uit Amsterdam is vervolgens aangehouden. Er is niemand gewond geraakt.

Oproep getuigen

Op de Voermanstraat in de wijk Paddepoel zijn vannacht door agenten een aantal fietsen aangetroffen. Het zou volgens de politie kunnen dat mensen misschien moesten uitwijken voor de Amsterdammer.

Als dit het geval is geweest, vraagt de politie contact op te nemen via 0900-8844. Ook getuigen die iets bijzonders gezien of gehoord hebben wordt gevraagd contact op te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen