Verzet bij aanhouding met hennepplantjes

Foto: Publiek Domein

Twee inwoners uit de stad Groningen zijn woensdag 4 april aangehouden op de A28 in Groningen. De mannen van 27 en 28 jaar, worden verdacht van het bezit van een grote partij hennepplantjes en één van hen, van verzet tegen zijn aanhouding.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden ’s middags omstreeks half vier ter hoogte van het Julianaplein een personenauto waarvan de APK was verlopen. Tijdens deze controle roken de agenten de voor hen bekende hennepgeur. Ze vorderden de uitlevering van alle verdovende middelen maar volgens de inzittenden hadden ze niets bij zich, meldt de politie.

Vervolgens zagen de agenten in de kofferbak zes dozen met elk ongeveer dertig hennepplantjes liggen.

Hierop werden de beide mannen aangehouden en de auto met inhoud in beslag genomen. Tijdens deze aanhouding verzette de 28-jarige Groninger zich. Bij de worsteling die daarbij ontstond, raakte een agent gewond aan zijn hand en een tweede aan zijn arm.

Beide agenten hebben aangifte gedaan tegen de verdachte vanwege het aanwenden van geweld tegen politie-ambtenaren. Tijdens de aanhouding werden de collega’s van de eenheid Noord-Nederland gealarmeerd.

Meerdere eenheden kwamen te hulp en vervoerden de verdachten vervolgens naar het politiebureau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen