Onderzoek naar mogelijke zedenverdachte uit Groningen

Foto: Publiek Domein

Een 50-jarige man uit Groningen werd maandag 12 februari staande gehouden bij een eetgelegenheid aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen op verdenking van een zedendelict.

Een medewerker van een YouTubekanaal deed zich voor als 15-jarige jongen en kwam via internet op een chatsite in contact met de man. Na enkele seksueel getinte chatsessies werd een afspraak gemaakt met de 50-jarige. De YouTuber nam vervolgens contact op met de politie.

Er werd afgesproken dat direct na de ontmoeting de politie het gesprek overnam.

In overleg met het Openbaar Ministerie werd de man niet gelijk aangehouden, meldt de politie. De telefoon van de verdachte werd direct in beslag genomen. In de woning van de 50-jarige werd computerapparatuur in beslag genomen. Afhankelijk van wat er op de apparatuur wordt gevonden kan de Groninger alsnog worden aangehouden.

Tweede zaak

De YouTuber had ook gegevens over een andere zedenzaak. Deze informatie is gedeeld met de afdeling Zeden van een andere eenheid. De politie raadt overigens burgers af om zelf een zedendelinquent te ontmaskeren. Dit omdat je op het moment van zelf actief te gaan zoeken naar kinderporno je zelf ook strafbaar kan zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen