Roemeens stel aangehouden voor winkeldiefstallen in Groningen en Zwolle

Foto: Publiek Domein

Een Roemeens stel van 28 jaar en 33 jaar werd dinsdagmiddag aangehouden in een winkel in Zwolle, nadat ze eerder in winkels in Groningen en Zwolle een Iphone hadden gestolen.

Dinsdagochtend had het stel bij een filiaal in Groningen van dezelfde keten een Iphone weggenomen zonder af te rekenen. Beelden van het werden daarop gedeeld met andere filialen, meldt de politie.

Het personeel herkende het stel van deze beelden eerder op de dag. Toen het stel rond 14.45 uur bij de Zwolse vestiging binnen kwam lopen, hield het personeel hen meteen goed in de gaten. Ook hier probeerde het stel een zelfde dure iPhone weg te nemen. Ze werden bij het verlaten van de winkel door de beveiliging aangehouden.

Baby in de auto

In de auto van het stel bleek nog een twee maanden oude baby te zitten. Het kindje werd opgevangen en ondergebracht bij een pleeggezin. In de auto werd ook de in Groningen gestolen iPhone teruggevonden.

De twee verdachten werden ingesloten op het bureau. Onderzoek moet uitwijzen of de twee nog meer winkeldiefstallen op andere plaatsen in het land heeft gepleegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen