Veelpleger winkeldiefstal aangehouden

Foto: De Redactie

Een 31-jarige veelpleger uit Beilen is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en het slaan van een beveiliger. Een tweede winkeldief wist te ontkomen.

De politie kreeg vrijdagmiddag rond 14.35 uur een melding binnen van een winkeldiefstal in de Herestraat in Groningen. Twee mannen waren een winkel uitgerend met een vuilniszak vol spullen die niet waren betaald. Het ging met name om beddengoed.

Een beveiliger rende achter het duo aan en wist één van beiden aan te houden in de Kleine Gelkingestraat. De verdachte probeerde op een fiets te ontkomen, meldt de politie. Toen dat niet lukte gooide hij de fiets aan de kant en sloeg de beveiliger op de borst.

Alerte omstanders hebben de politie gealarmeerd. Het lukte de beveiliger om de man onder controle te houden tot de politie er was.

Aangezien het hier om een veelpleger gaat, is de verdachte ingesloten in een cel. De tweede man ging er met de vuilniszak vandoor. Hij heeft de zak uiteindelijk laten vallen, maar wist zelf te ontkomen.

De politie stelt een nader onderzoek in naar zijn identiteit. De gestolen goederen zijn teruggegeven aan de winkel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden