Hardere Politieacties

Foto: Novum

De politie gaat zondag tijdens de eredivisiewedstrijden FC Groningen-PEC Zwolle en Feyenoord-Vitesse actievoeren voor een betere cao.

Dat meldt de politievakbond ACP.

Agenten zijn van plan om werkonderbrekingen te houden tijdens de duels. “Dit betekent dat de geplande wedstrijden niet mogen rekenen op een volwaardige ondersteuning door de politie”, laat de politie weten.

Het is nog onduidelijk of er zondag gespeeld wordt. “Het is uiteindelijk aan de burgemeesters van de speelsteden om te beoordelen of het verantwoord is de voetbalwedstijden te laten doorgaan”, aldus een woordvoerder namens de politiebonden.

De politie voert al langere tijd allerlei acties om verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) te bewegen om met een beter cao-voorstel te komen. De acties worden harder doordat de bewindsman volgens de bonden hier niet aan tegemoetkomt.

Acties in Groningen
Vrijdag 8 mei houdt de politie de toeterprotest op Martinikerkhof in verband met de Meikermis. De kabaal actie duurt dit keer acht minuten, elke week een minuut erbij.

Ook vrijdagavond tijdens het uitgaan voert de politie actie. De agenten zijn van 23 uur tot 1 uur ’s nachts niet aanwezig in de binnenstad.

Dinsdag 12 mei zal het servicenummer van politie Noord-Nederland niet bereikbaar zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden