Automobilist na lange achtervolging aangehouden

Foto: Politie Nederland

Een 22-jarige automobilist uit Hoogezand werd in de nacht van vrijdag aangehouden, na een lange achtervolging, die begon in de stad Groningen en eindigde in het Friese Morra.

Een melding kwam binnen, dat een 22-jarige inwoner van Hoogezand drugs had gebruikt en daarna in zijn auto was gestapt. De melder was bang dat er ongelukken zouden gebeuren en daarom werd de politie gewaarschuwd.

Op de Rijksweg in de stad kwam de politie de auto met daarin de 22-jarige tegen. De bestuurder kreeg een stopteken, maar de man reed door. Het werd snel duidelijk dat de man niet wilde stoppen voor de politie. De bestuurder opende één van zijn autoruiten en liet door middel van zijn middelvinger zien dat hij niet mee ging werken, meldt de politie.

Achtervolging

Meerdere politieauto’s werden door de Meldkamer Noord-Nederland aangestuurd en de achtervolging werd ingezet. Bij Winsum werd geprobeerd om de auto tot stoppen te dwingen, maar de 22-jarige reed daar bewust tegen een politieauto aan en wist te ontkomen.

Meerdere keren werd de route Wehe-den Hoorn, Leens en Eenrum gereden. De automobilist reed met hoge snelheid en nam veel risico. Dit was voor de Meldkamer reden om de achtervolging af te breken. Een onopvallende politieauto bleef het voertuig op gepaste afstand volgen.

Uiteindelijk reed de man uit Hoogezand naar Lauwersoog, waar hij de zeedijk opreed. Door tegen een hek te botsen wist de man opnieuw te ontkomen.

Uiteindelijk reed de bestuurder op de Lauwersseewei (N361) ter hoogte van Morra in de berm. Zijn auto kwam daar stil te staan, maar de bestuurder weigerde uit te stappen. Agenten sloegen daarop een autoruit in.

De automobilist verzette zich hevig en er moest pepperspray aan te pas komen om hem uit zijn auto te krijgen. Vervolgens werd de 22-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij iedere medewerking, waaronder een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de verdachte werd in een politiecel ingesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen