Man aangehouden na verkeersruzie

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Een 23-jarige man uit Assen werd zaterdagmiddag 28 januari aangehouden op verdenking van mishandeling na een verkeersruzie.

Een 55-jarige fietser uit Groningen reed die middag over de Gerrit Krolbrug in zijn woonplaats. De 23-jarige Assenaar kwam op dat moment met zijn auto vanaf de Ulgersmaweg en zou daarbij geen voorrang hebben verleend aan de fietser.

De fietser moest vol in de remmen en gaf door de schrik een klap tegen de auto, meldt de politie. Daardoor ontstond een woordenwisseling tussen beide mannen.

Toen de fietser wilde weggaan, liep de automobilist achter hem aan. Daarna zou de fietser meerdere malen geschopt en geslagen zijn door de automobilist. De fietser liep door de mishandeling diverse verwondingen in zijn gezicht op. Hij werd, onder andere met een gebroken neus, overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding

Na met verschillende getuigen gesproken te hebben werd uitgekeken naar de inmiddels vertrokken automobilist. Even later kwam een melding binnen dat de bij de verkeersruzie betrokken automobilist zich op een politiebureau had gemeld. De man is aangehouden voor zware mishandeling en ingesloten voor verhoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen