Verdachte aangehouden na mishandeling en wapenbezit

Foto: Publiek Domein

Woensdagavond is een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling, bezit van een gasalarmpistool en verdovende middelen.

Na een melding rond 17.16 uur dat er op straat een ruzie had plaatsgevonden aan de Damsport in de Stad. Daarbij was een 18-jarige slachtoffer mishandeld door de 23-jarige verdachte, meldt de politie.

De verdachte was er vandoor gegaan en bleek in een woning aan de Korreweg te zitten. De verdachte werd aangehouden door het Ondersteuningsgroep, omdat er informatie bekend was dat de verdachte mogelijk in het bezit was van een vuurwapen. Dit is een speciale groep getraind om gevaarlijke verdachten aan te houden.

Na de aanhouding werd er in de woning een zakje met wit poeder en 97 knalpatronen gevonden. In de auto van de verdachte troffen agenten een gasalarmpistool aan met twee houders.

Alle aangetroffen goederen en de auto zijn in beslag genomen.

Getuigenoproep

De politie zoekt specifiek een vrouwelijke getuige van het incident, waarmee het slachtoffer kort contact heeft gehad. Dit was ter hoogte van het Martini Ziekenhuis. De politie vraagt deze vrouw contact op te nemen via 0900-8844.

Daarnaast vraagt de politie andere getuigen die iets hebben gezien of andere informatie hebben, ook contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen