Verdachte (26) aangehouden voor witwassen

Foto: Politie

Een 26-jarige man werd woensdagochtend aangehouden op verdenking van witwassen. De man werd aangehouden na aanleiding van een melding van Meld Misdaad Anoniem, meldt de politie.

De man had een bedrag van ongeveer 85.000 euro aan onverklaarbaar vermogen in zijn bezit. “Daarbij moet je denken bij dit vermogen aan dure merkkleding, een televisie, meerdere personenauto’s en overige luxe goederen”, aldus de politie. Deze spullen zijn in beslag genomen.

Witwassen betekent het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. “In de aanpak van ondermijnende criminaliteit, zoals de handel in drugs, focussen wij ons samen met de recherche steeds vaker op het afpakken van crimineel vermogen”.

De politie meldt verder dat dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem, ze stappen konden maken in het onderzoek. “Dit laat opnieuw zien hoe waardevol de hulp van burgers is. Heeft u informatie die de politie kan helpen? Meld dat dan via 0900-8844. Wilt u een melding doen zonder dat u bekend wordt? Doe dan een melding bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis), of via meldmisdaadanoniem.nl”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen