Inwoners Noord-Nederland voelen zich steeds veiliger

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ M. Minderhoud

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat de inwoners van Noord-Nederland zich veiliger voelen dan het landelijk gemiddelde. Noordelingen ondervinden minder last van de buren en ook zijn ze minder vaak slachtoffer van een misdrijf.

Deze resultaten blijken uit De Veiligheidsmonitor, een grootschalig onderzoek dat jaarlijks uitgevoerd wordt door het CBS.

In het onderzoek wordt ook gevraagd wat de inwoners van het functioneren van de politie vinden. De cijfers laten ook hier een beter gemiddelde zien dan in andere delen van Nederland.

Ook blijkt uit de cijfers dat inwoners van Noord-Nederland minder preventieve voorzieningen in en rond de woning treffen in vergelijking dan het gemiddelde in Nederland.

De inwoners van het noorden zijn ook tevreden over het functioneren van de politie. Verder blijkt dat in Noord-Nederland de inwoners minder preventieve maatregelen in en rond de woning treffen dan gemiddeld in Nederland.

Om in contact te komen met de politie zijn de mogelijkheden persoonlijk, telefonisch of via internet. De politie maakt zelf ook gebruik van social media, zoals Twitter, Facebook en Instagram in de communicatie richting burgers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen