Politie onderzoekt vijf drugsafvaldumpingen in Groningen

Archief De Redactie
Archief De Redactie
Foto: Politie Groningen

De politie heeft op vijf plekken in de provincie Groningen in korte tijd drugsafval aangetroffen. Deze drugsafval werd tussen 9 en 12 april gevonden, meldt de politie.

De drugsafval is volgens de politie vermoedelijk afkomstig van een plek waar synthetische drugs wordt geproduceerd.

Op de vijf dumplocaties werden jerrycans en vaten gevonden en de politie heeft een sterk vermoeden dat dit afkomstig is van een drugslab.

Op vrijdag 9 april vond de politie, rond 13.30 uur twaalf jerrycans met verschillende chemische stoffen erin aan de zuidzijde van het Eemskanaal in Groningen. Een uur later werden nog eens 16 jerrycans gevonden aan de Strandweg in Kropswolde. Voorbijgangers troffen eveneens op 9 april rond 21.00 uur tien gevulde jerrycans aan de Trekweg naar Onderdendam in Winsum.

Een dag later vonden voorbijgangers zes jerrycans in Matsloot, evenals een grote blauwe ton met kunststof slangen er in. Deze stonden er volgens een getuige vrijdag ook al. De politie kreeg maandag 12 april de melding dat er eerder dat weekeind drie vaten waren aangetroffen en verwijderd langs de Noorddijkerweg door een loonbedrijf.

De politie vraagt mensen met informatie of camerabeelden contact op te nemen via 0900-8844 of de beelden te uploaden op politie.nl. ‘Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van dit soort criminaliteit’, aldus de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen