Inloopbijeenkomst over parkeren in Indische Buurt

Foto: Gemeente Groningen

Een inloopbijeenkomst over parkeren in De Indische Buurt wordt vandaag, donderdag 11 juli gehouden in het Floreshuis in Groningen.

De parkeerdruk in de Indische Buurt is de laatste tijd behoorlijk toegenomen, meldt de gemeente. Automobilisten die lang moeten zoeken naar een parkeerplek, auto’s die fout geparkeerd staan op de stoep of in een bocht en auto’s die soms wekenlang op dezelfde plek geparkeerd staan. Dit zijn zomaar een paar meldingen die het Wijkoverleg Korrewegwijk (WOK) en de gemeente de afgelopen maanden hebben binnengekregen. Voor spelen, groen, fietsparkeren, ontmoeten en verblijven is er nu minder ruimte op straat.

Samen met bewoners willen gemeente en wijkoverleg kijken naar wat gedaan kan worden om de overlast te verminderen en de straat ‘terug te geven’ aan de wijk. Bewoners van de Indische Buurt kunnen aangeven hoe ze aankijken tegen parkeren in de wijk en wat ze eventueel graag veranderd zien.

De gemeente en het wijkoverleg zijn aanwezig om met bewoners in gesprek te gaan. Bewoners die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen hun vragen of opmerkingen doorgeven per e-mail naar [email protected] of via telefoonnummer 14 050.

De inloopbijeenkomst is tussen 19.30 en 21.00 uur.

Locatie: Floreshuis, Floresplein 19-D in Groningen.

Reacties

0