Mi Lasi: Online rouwbegeleiding

Judith Buma, online rouwbegeleider van Mi Lasi.
Foto: Anouk Mos

‘Mi Lasi’ is het bedrijf van Judith Buma, gespecialiseerd in online rouwbegeleiding voor (jong)volwassenen. Daarnaast is Judith spreker bij uitvaarten.

Met het online programma ‘Rouwen mag’ begeleidt Judith Buma jongvolwassenen die een dierbare verloren hebben.

Het ontstaan

Mi Lasi betekent in het Surinaams ‘Mijn Verlies’. Judith Buma, geboren op 22 januari 1985 in Groningen, is zelf geconfronteerd met een heftig verlies.

Op 24-jarige leeftijd verloor Judith haar vader door zelfdoding. Judith groeide op in een liefdevol gezin en heeft twee jongere broers. Hun hele leven woonden ze in Nieuw-Roden. Een periode van vooral verdriet volgde na het overlijden. Het persoonlijke verhaal van Judith is hier te lezen.

Judith is haar onderneming ‘Mi Lasi’ gestart naar aanleiding van het overlijden van haar vader. Ze heeft zich verdiept in persoonlijke ontwikkeling om weer richting aan haar leven te geven en zich gelukkig en positief te gaan voelen.

Mi Lasi

In 2018 studeerde Judith af aan de opleiding Nabestaandenzorg, gericht op emotionele hulp na overlijden. Daarnaast is Judith aangesloten bij het Landelijk Platform Nabestaandenzorg.

De naam ‘Mi Lasi’ is een link naar de vader van Judith. ‘Haar vader vertelde altijd over zijn mooiste periode van zijn leven dat hij in Suriname woonde’, aldus Judith.

‘Rouwen mag, emoties hebben ook’. ‘Op het onderwerp rouw rust vaak een taboe’, vertelt Judith. Volgens Judith ‘mag je verdriet hebben en pijn voelen’. ‘Iedereen gaat door met zijn leven, maar jouw leven lijkt stil te staan’. Bijvoorbeeld de emotie huilen betekent ook ‘genezing van de pijn’.

Ieder persoon ervaart zijn eigen emotie bij rouw. Voorbeelden hiervan zijn verdriet, boosheid, pijn of eenzaamheid, maar ook vermoeidheid of concentratieverlies.

Judith werkt vanuit haar eigen persoonlijke ervaring en de ervaring van anderen. Het toverwoord binnen het bedrijf is ‘acceptatie’.

Ze heeft haar eigen methode ontwikkeld, genaamd: PAT. PAT staat voor: pijn, acceptatie, troost. Pijn toelaten, kunnen accepteren en troost vinden zijn de sleutelwoorden binnen haar bedrijf. Ze noemt het ook weleens: het pad dat je het beste kunt bewandelen in het rouwproces.

Online lesprogramma

Judith biedt een online lesprogramma van 12 weken: ‘Rouwen mag’. Het programma richt zich op ‘beginnen bij pijn en eindigen bij de toekomst’. Ook kan het online programma afgenomen worden in combinatie met persoonlijke begeleiding door middel van FaceTime wandelsessies.

Tijdens het lesprogramma wordt gericht gekeken hoe om te gaan met emoties aan de hand van opdrachten. Dit kan ondere andere tekenen of schrijven zijn, maar ook meditatieoefeningen om bij de pijn te komen. Hierbij wordt gekeken naar wat past bij de persoon. Kijk hier voor het hele lesprogramma.

Het doel van Judith is ‘zoveel mogelijk jongvolwassenen begeleiden in hun rouwproces, zodat ze uiteindelijk weer hun mooiste leven kunnen leven’.

Kijk voor alle mogelijkheden en meer informatie: www.milasi.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden