Fantastische eerste dag van de ‘Als1team Challenge’

Foto: You Tube/Beeldcitaat {Bas Tietema}

Afgelopen zondag startte ambassadeur Bas Tietema met de ‘Als1team Challenge’ voor Fonds Gehandicaptensport. In 7 dagen fietst hij samen met andere wielrenners langs 18 eredivisiestadions. Deze route van 1500 kilometer vormt uiteindelijk het logo van Fonds Gehandicaptensport.

Bas wil zich inzetten voor dit goede doel, omdat zijn zusje Iris het Syndroom van Down heeft en hij heeft gezien wat sport voor haar betekent. Met zijn fietstocht wil hij sporten voor iedereen met een handicap mogelijk maken en u kunt ook een bijdrage leveren!

De start vond om 10.00 uur plaats op het Rode Toren Plein in Zwolle, waar Bas woonachtig is. De wethouder Klaas Sloots was aanwezig bij de start en Monica van Harn sprak de groep fietsers toe vanuit Fonds Gehandicaptensport. En zus Iris mocht het lint doorknippen om het officiƫle startsein te geven.

De eerste dag was geweldig. Bas genoot van alle lokale ambassadeurs die bij de stoplocaties aanwezig waren om de stempelkaart af te stempelen en hun verhalen over sport deelden met alle aanwezigen. Dit waren een verstandelijk gehandicapte tennisser van HTV ten Woude in Heerenveen, leden van Spelend Sporten in Leeuwarden en 3 G-voetballers van Kids-united bij de finish bij FC Groningen. De verhalen gaven precies aan waarom Bas aan deze Challenge is begonnen. De sporters vertelden met zoveel plezier en passie over hun sport, maar gaven daarnaast ook aan dat ze ook nog vaak op belemmeringen stuiten.

Op de fiets hadden de deelnemers ook een fantastische dag. Een groep van meer dan 25 wielrenners fietste met Bas mee. Daarbij ook een jonge dame, die de hele etappe heeft uit gefietst terwijl ze nog maar sinds kort aan wielrennen doet. Een groot deel van de route was er tegenwind maar desondanks konden de wielrenners het tempo hoog houden. Een lekker zonnetje en een hele mooie route door het Nederlandse landschap. De wielrenners die meereden hebben genoten. Vanaf Leeuwarden fietste er ook een blinde jongen met piloot mee op een tandem. Dit is echt het idee waarmee we de Challenge begonnen. Sport moet voor iedereen mogelijk zijn!

Iedereen met een handicap heeft het recht om te kunnen sporten. Maar dat is volgens de organisatie lang niet overal mogelijk. Er zijn nog heel wat drempels te overwinnen. De actieweek ondersteunen en aansluiten bij het team kan op verschillende manieren. Fiets mee, start een eigen actie of geef een donatie.

Voor meer informatie: www.als1team.nl.

'

Reacties

article
804269
Fantastische eerste dag van de 'Als1team Challenge'
Afgelopen zondag startte ambassadeur Bas Tietema met de ‘Als1team Challenge’ voor Fonds Gehandicaptensport. In 7
https://groningen.nieuws.nl/ondernemers/804269/fantastische-eerste-dag-van-de-als1team-challenge/
2019-04-03T16:35:38+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/04/03105253/Bas-Tietema-you-tube-aankomst-dag-1-fonds-gehandicaptensport-Als1team-Challenge.jpg
Ondernemers