Impact Café: impactondernemen in Noord-Nederland in ontwikkeling

Foto: Publiek Domein

In Brouwerij de Prael wordt een Impact Café gehouden op donderdag 28 februari. Dit is een vrij toegankelijke verdiepingsavond met lezingen, een verkiezingsdebat en aansluitend een netwerkborrel.

De aanleiding is de uitreiking van een een adviesrapport over impactondernemen aan gedeputeerde Eikenaar van de Provincie Groningen door de Sociaal Economische Raad (SER) Noord-Nederland uitgereikt. ‘Een belangrijke stap in de ontwikkeling van de betekeniseconomie in de regio’, aldus de onafhankelijke vereniging Impact Noord, die naar aanleiding van het rapport de Impact Café organiseert.

Doel Impact Café

Door impactondernemen hoog op de agenda te zetten van zowel de maatschappij als de politiek, hoopt Impact Noord het betekenisvolle ondernemen aan te jagen en te versnellen. De regio Noord-Nederland heeft ruim kans om hierin een van de koplopers van Nederland te worden, zo werd eerder bekendgemaakt in een onderzoeksrapport van Werk in Zicht.

Programma

Bartel Geleijnse, oprichter van sociale onderneming The Colour Kitchen, trapt om 19.00 uur het Impact Café af met een lezing over sociaal ondernemen.

The Colour Kitchen concentreert zich op zero social waste: geen enkel talent mag onbenut blijven. Mensen die moeilijk aan werk komen krijgen hier een nieuwe kans in de vorm van een opleiding tot horecaprofessional en begeleiding bij het vinden van een baan.

Karel Vanderpoorten van de Europese Commissie geeft vervolgens om 19.45 uur een lezing over beleid voor sociaal ondernemen en de samenwerking tussen traditionele en sociaal ondernemers. Het stimuleren van een ecosysteem waarin impactondernemen ‘het nieuwe normaal’ wordt, reikt namelijk verder dan alleen de grenzen van de regio Noord-Nederland en Nederland.

Verkiezingsdebat

Tot slot, rond 20.15 uur, is er een verkiezingsdebat over de rol van impactondernemerschap in de regio. Hieraan nemen verschillende politieke partijen deel, waaronder GroenLinks (Nienke Homan), D66 (Jurgen Elshof) en CDA.

Aansluitend is er gelegenheid tot netwerken.

Voor meer informatie: impactnoord.nl.

'

Reacties

article
787270
Impact Café: impactondernemen in Noord-Nederland in ontwikkeling
In Brouwerij de Prael wordt een Impact Café gehouden op donderdag 28 februari. Dit is
https://groningen.nieuws.nl/ondernemers/787270/impact-cafe-impactondernemen-in-noord-nederland-in-ontwikkeling/
2019-02-28T14:25:54+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/02/28140527/exchange-of-ideas-222788_960_720-debat-impact-cafe-lezing.jpg
Ondernemers