High-tech multimediakunst en jaren ’70 theater op locaties Academie Minerva

Foto: De Redactie

Ook dit jaar is Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen, locatie voor de 28e editie van Noorderzon Groningen. Op de locaties op het Gedempte Zuiderdiep en op de Praediniussingel zijn respectievelijk een theatershow en een interactieve multimedia tentoonstelling te bezoeken.

Levensvragen en woonkwesties

De jaren ’70 hebben onherroepelijk hun stempel gedrukt op de inrichting van de stad Groningen. Denk alleen al aan het veelbesproken Verkeerscirculatieplan, een ultramoderne bloemkoolwijk als Beijum en de aanleg van Lewenborg met daarin de vooruitstrevende ideeën van tuinarchitect Louis le Roy. Op welke manier werd er veertig jaar geleden nagedacht over de stad Groningen en wat zijn daarvan de gevolgen geweest? Filosoof Bram Esser en theatermaker Wabbesch Wabbesch brengen je terug naar de jaren ‘70 met de wervelende woonshow Bewust Wonen van TVcoaches Ramon & Etienne. Gecoproduceerd door De Verhalen van Groningen en Noorderzon. Data: 27, 28 en 29 augustus, Gedempte Zuiderdiep 158

Digitale luchtspiegelingen en toveren met pixels

Wandel door waan en werkelijkheid tijdens een onwaarschijnlijke tocht waarbij je tekeningen laat bewegen, in het donker danst met holografische droombeelden, pixels laat doen wat jij wilt en waar je levensgrote projecties tegenkomt. In de fascinerende, magische wereld van Adrien M & Claire B is het onmogelijke waar en het onware mogelijk.

Met Mirages & Miracles scheppen de Franse multimediakunstenaars Adrien Mondot en Claire Bardainne een plek die je voorstellingsvermogen te boven gaat. Menselijke realiteit en digitale luchtspiegelingen ontmoeten elkaar in een serie inventieve installaties en computergestuurde mini-performances, die je deels zelf tot leven wekt met een iPad en een Virtual Reality-bril. In 2010 betoverde het duo Noorderzon al eens met de hightech dansvoorstelling Cinématique. Dit jaar laten ze je zelf de grenzen verkennen tussen authentiek en illusoir, ondenkbaar en bestaanbaar, wonderlijk en onbeschrijflijk. Data: 20 aug – 1 sept, Praediniussingel 59 (Nederlandse première)

Noorderzon Festival

De 28e editie van het festival vindt plaats van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september 2018 in het Noorderplantsoen en op vele locaties in het centrum van Groningen.

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld… én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk Noorderplantsoen.

Reacties

article
696482
High-tech multimediakunst en jaren ’70 theater op locaties Academie Minerva
Ook dit jaar is Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen, locatie voor de 28e editie van Noorderzon
https://groningen.nieuws.nl/ondernemers/696482/high-tech-multimediakunst-en-jaren-70-theater-op-locaties-academie-minerva/
2018-08-25T11:25:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/08/25101710/Academie-Minerva.jpg
Ondernemers