Semiscenische uitvoering Matthäus-Passion in de Der Aa-kerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Het Luthers Bach Ensemble brengt zondagmiddag 18 maart de Matthäus-Passion in de Der Aa-kerk in het centrum van Groningen.

Het Luthers Bach Ensemble heeft zich onder leiding van Tymen Jan Bronda in tien jaar tijd bewezen als een bijzondere aanvulling op de oude muziekensembles. Het ensemble bewijst dit met een mooie Matthäus Passion die voor extra drama semiscenisch wordt uitgevoerd.

Semi-opera

Het Luthers Bach Ensemble brengt al enige jaren het beste van verschillende werelden bijeen. Deze keer is het niet alleen de kenmerkend krachtige historisch verantwoorde uitvoering, maar ook een toepasselijke regie die van dit oratorium een soort semi-opera maakt. Marc Pantus, die ook de regie in handen heeft, wordt zo een meeslepende Christus die het verhaal van de kruisiging nog dramatischer en invoelbaarder maakt.

Jaarlijkse traditie

Sinds zowel Willem Mengelberg en zijn Concertgebouworkest als de Nederlandse Bachvereniging er een jaarlijkse traditie van maakten, is Nederland het Matthäus Passion-land geworden. Nergens ter wereld wordt Bachs meesterwerk rond Pasen zo vaak en ook zo divers uitgevoerd.

Voorverkoop

Boekhandel Godert Walter Groningen, Oude Ebbingestraat 53, Boekhandel Daan Nijman Roden, Herestraat 87 en winkelstraat UMCG, Wereldwinkel Loppersum, Nieuwstraat 4.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar in de online ticketshop: daannijman.nl/luthers-bach ensemble.

De aanvang is om 15.00 uur.

Locatie

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

article
610830
Semiscenische uitvoering Matthäus-Passion in de Der Aa-kerk
Het Luthers Bach Ensemble brengt zondagmiddag 18 maart de Matthäus-Passion in de Der Aa-kerk in
https://groningen.nieuws.nl/ondernemers/610830/semiscenische-uitvoering-matthaus-passion-aa-kerk/
2018-03-11T15:40:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/03/10180936/LBE_Mattheus_2015_23.jpg
Ondernemers