Ambitie-pamflet Groningse popsector voor cultuurwethouder Paul de Rook

Overhandiging pamflet.
Overhandiging pamflet.
Foto: © Sander van der Bij

Stefan van der Wielen van de band Orange Skyline overhandigde woensdagmiddag namens de Groningse popsector het ambitie-pamflet van de Groningse popsector aan wethouder van cultuur Paul de Rook. De overhandiging vond plaats tijdens de kick-off van House of the North in Brouwerij Martinus, tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS).

Naast aandacht voor het pamflet was er een presentatie van het noordelijke talentontwikkelingstraject Hit the North en de officiële kick-off van Popgala Noord: een popgala voor de drie noordelijke provincies dat vanaf volgend jaar plaatsvindt.

Ambitie-pamflet Groningen, popstad van Nederland

De Groningse popsector, georganiseerd in Popstad BV, vindt dat het de hoogste tijd is voor een hernieuwde en integrale visie op de Groningse popsector. Daarom overhandigden zij een nieuw document aan wethouder Paul de Rook dat aanbevelingen en speerpunten bevat waarmee zij de Groningse popsector en haar positie in de stad naar een hoger plan willen tillen.

Paul de Rook: “Fijn om te horen dat de Groningse popsector overloopt van ambitie om zichzelf te verbeteren. Ik ga kijken welke bijdrage ik daaraan kan leveren. De nummer 1 popstad van Nederland, dat spreekt mij wel aan.”

Popgala Noord

Behalve de overhandiging van het pamflet was er nog een primeur in House of the North. In 2019 viert de muziekindustrie van Noord-Nederland haar successen tijdens het eerste Popgala Noord.

Vanaf volgend jaar wordt de muziekindustrie en popcultuur uit Groningen, Friesland en Drenthe tijdens dit gala in de spotlight gezet op de vooravond van ESNS. Met dit gala willen onder meer ESNS (initiator), POPgroningen, Friesland Pop, Kunst & Cultuur Drenthe en Urban House Groningen bijdragen aan de zelfbewustzijn van de sector in deze regio en aan het verbeteren van het klimaat voor artiesten.

Hit the North

Hit The North wordt uitgevoerd onder de vlag van ESNS samen met de drie noordelijke popkoepels: Kunst & Cultuur Drenthe, POPgroningen en Friesland Pop.

Gemeente en provincie Groningen hebben ESNS met ingang van 2017 voor vier jaar benoemd tot cultuurpijler. De organisatie grijpt die voortrekkersrol voor de regionale sector aan om talentvolle ambitieuze artiesten uit Noord-Nederland een unieke educatiemogelijkheid te bieden.

House of the North

Brouwerij Martinus is tijdens ESNS de plek waar noordelijke talenten en initiatieven samenkomen.

Tot en met zaterdag 20 januari 2018 vinden er overdag workshops, presentaties en borrels plaats en zijn er iedere avond en zaterdagmiddag gratis toegankelijke optredens van noordelijke acts.

House of the North is een samenwerking van ESNS, Hit the North, Kunst & Cultuur Drenthe, Friesland Pop, POPgroningen en NDC Mediagroep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen