Gratis online cursus over psychische problemen

Foto: De Redactie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een gratis online cursus over psychische gezondheid ontwikkeld. De cursus richt zich speciaal op jongeren van 14 jaar en ouder, hun ouders en andere geïnteresseerden.

Jongeren leren op een laagdrempelige manier veelvoorkomende psychische problemen herkennen in de deze MOOC (Massive Open Online Course). De cursus is vanaf maandag 15 januari te volgen.

Eén op de vijf jongeren

Psychische problemen zoals depressie, angst, eetstoornis, of ADHD ontwikkelen zich vaak tijdens de tienertijd. Maar liefst één op de vijf jongeren krijgt hiermee te maken.

Vragen als ‘Wat zijn veelvoorkomende psychische problemen? Hoe ontstaan ze? Wat kun je doen om te voorkomen dat je ze krijgt en wat kun je doen als je er eenmaal last van hebt?’ en andere vragen worden beantwoord in de cursus.

Cursus

De cursus bestaat uit tien modules van ongeveer drie kwartier. Er komen acht veelvoorkomende psychische aandoeningen aan bod, waaronder eetstoornissen, ADHD, depressie, angst en verslaving.

Het lesmateriaal bestaat uit (animatie)filmpjes, persoonlijke verhalen, korte opdrachten, quizzen en interviews.

Groeiende behoefte

Maaike Meurs, projectleider van de MOOC en werkzaam in het UMCG: “We hebben deze cursus ontwikkeld om te voorzien in een groeiende behoefte aan laagdrempelige informatie over psychische klachten. Iedereen die hierin geïnteresseerd is kan zich gratis aanmelden en de modules volgen. We hopen dat ook scholen de cursus aan de leerlingen zullen aanbieden.”

De cursus is ontwikkeld samen met de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Cambridge en is vanaf 15 januari 2018 gratis te volgen op het online platform FutureLearn.

Voor meer informatie: www.moocpsy.umcg.nl

Reacties

article
579161
Gratis online cursus over psychische problemen
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een gratis online cursus over psychische gezondheid ontwikkeld.
https://groningen.nieuws.nl/ondernemers/579161/gratis-online-cursus-psychische-problemen/
2018-01-12T08:50:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/01/11191628/umcg-rug-1.jpg
Ondernemers