Sara en Lisa Post de 200.000ste bezoekers van het Groninger Museum in 2017

Foto: Groninger Museum

Het Groninger Museum mocht dinsdag de 200.000ste bezoeker van 2017 verwelkomen. Sara (10 jaar) en Lisa (7 jaar) Post uit Groningen waren de gelukkigen.

Zij werden bij binnenkomst verwend met twee kinderboeken uit de museumwinkel én een lidmaatschap van de Groninger Museum JuniorClub. Voor papa was er een prachtige bos bloemen.

Sara, Lisa en hun vader Freddy kwamen speciaal vanwege de stakingsdag naar het museum. Sara wilde graag meedoen aan de workshop ‘bouwwerken maken met vouwstenen’ die vandaag gegeven wordt. Sara: ‘ik zit op de Joseph Haydnschool in Groningen en daar hebben we dit laatst gedaan, dus ik wil nu graag weer iets moois maken met vouwstenen’. Op de vorige stakingsdag in oktober zijn ze ook naar het Groninger Museum geweest.

Het Groninger Museum organiseerde vanwege de stakingsdag in het basisonderwijs een speciaal programma in het museum voor kinderen.

Ook op andere dagen zijn er tentoonstellingen en activiteiten die leuk zijn voor kinderen, zoals het virtueel panorama bij de tentoonstelling Ook Romantiek, diverse inloopworkshops, een audiotour ingesproken door kinderen en instaprondleidingen.

Creatieve activiteit

Kinderen, ouders, opa’s en oma’s kunnen iedere zaterdag en zondag tussen 12.00 uur en 17.00 uur aanschuiven in het atelier voor een activiteit. Aanmelden is niet nodig en meedoen is gratis. Ook is er de familieworkshop waarbij kinderen eerst de nieuwe tentoonstelling De Romantiek in het Noorden bekijken en daarna hun eigen romantische landschap maken in het atelier.

Iedere dinsdag tot en met vrijdag in de kerstvakantie van 12.00 uur tot 16.00 uur. Kosten: € 2,50 + toegangsticket voor het museum. Aanmelden is niet nodig.

Audiotour

Bij De Romantiek in het Noorden is een audiotour speciaal voor kinderen beschikbaar. In deze audiotour vertellen de leden van de JuniorClub de verhalen bij de schilderijen. Gratis verkrijgbaar bij de infobalie.

Instaprondleiding

Professionele museumdocenten vertellen iedere zondag om 14.00 uur over het gebouw en de kunstwerken. De rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen. Aanmelden: bij de informatiebalie. 3 euro + toegangsticket voor het museum. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen gratis deelnemen aan de rondleiding.

Kijk voor meer informatie en openingstijden voor groningermuseum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen