Subsidie voor nieuw kenniscentrum Groningen Digital Business Centre

Foto: Publiek Domein

De Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) hebben de handen in elkaar geslagen het gebied van digital business en big data. Ze realiseren samen het nieuwe kenniscentrum Groningen Digital Business Centre (GDBC).

De provincie verleent een subsidie van 150.000 euro subsidie aan het GDBC vanuit [email protected], als cofinanciering op de bijdrage uit het Operationeel Programma Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De totale projectkosten bedragen ruim 1,7 miljoen euro.

GDBC

Het GDBC richt zich op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digital business en big data. Het wordt een wetenschappelijk broeinest, waar (young) professionals worden klaargestoomd voor een baan in de digitale sector.

Het GDBC biedt plaats aan een bijzonder hoogleraar digital business en gaat een multidisciplinaire masteropleiding digital business & analytics ontwikkelen.

Noodelijke Online Ondernemers

De Noordelijke Online Ondernemers (NOO) is een collectief van ruim 40 in Noord-Nederland gevestigde ondernemers. De sector kent een sterk groeiende vraag naar academisch geschoolde experts op het gebied digital science en big data. NOO heeft aan de Rijksuniversiteit gevraagd om te helpen om dit tekort te verhelpen.

Gedeputeerde Patrick Brouns is enthousiast over het initiatief: “Het doel van het GDBC om bij te dragen aan structurele versterking van de digitale sector in Noord-Nederland past goed in de ambitie van de provincie om vol in te zetten op digitalisering en de kansen op werkgelegenheid in deze sector te benutten”.

Wetenschap en bedrijfsleven komen samen

Het GDBC bereikt dit doel door het oprichten van een kennisplatform, de ontwikkeling van nieuwe opleidingen, de match tussen studenten en noordelijke bedrijven te verbeteren en het beter opleiden van de sector. Wetenschap en bedrijfsleven komen binnen het GDBC samen om kennis te ontwikkelen en met elkaar te delen. Zo krijgen studenten de kans om bij vooraanstaande digitale bedrijven stage te lopen en onderzoek te doen. Andersom profiteren de digitale ondernemers van de wetenschappelijke kennis die binnen de RuG aanwezig is.

Over EFRO

Het Operationeel Programma Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is bedoeld voor innovatieve MKB’ers in Noord-Nederland, die zich richten op de ontwikkeling en praktische toepassing van kennis en zoeken naar wegen om kennis om te zetten in levensvatbare producten. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert het EFRO-programma uit.

Groningenatwork

De provincie zorgt voor cofinanciering vanuit [email protected], het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019. Het doel van [email protected] is om de regio economisch te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers een beroep op kunnen doen. Digitalisering is een van de speerpunten van het programma.

Reacties

article
561782
Subsidie voor nieuw kenniscentrum Groningen Digital Business Centre
De Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) hebben de handen in elkaar geslagen
https://groningen.nieuws.nl/ondernemers/561782/subsidie-nieuw-kenniscentrum-groningen-digital-business-centre/
2017-12-06T15:25:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2017/12/06134655/large-895567_960_720-big-data.jpg
Ondernemers