Laatste dag: Stem op schildersbedrijf de Graaf voor Nationale SchildersVakprijs 2017

Vergaderzaal Rijksuniversiteit Groningen.
Vergaderzaal Rijksuniversiteit Groningen.
Foto: Schildersbedrijf De Graaf

Vandaag, vrijdag 17 november is de laatste dag om te stemmen op Schildersbedrijf de Graaf in Groningen met het project ‘Vergaderzaal van de RUG’ voor de Nationale SchildersVakprijs 2017.

Schildersbedrijf de Graaf is geselecteerd bij de laatste drie van Nederland in de categorie ‘Restauratie/decoratieschilderwerk’.

Bij de Nationale SchildersVakprijs worden jaarlijks zes prijzen uitgereikt. De Publieksprijs wordt toegekend aan het genomineerde project dat het meest aantal stemmen toegekend krijgt.

Vergaderzaal van de RUG

Het project betreft de restauratie van de ‘Vergaderzaal van de RUG’, dat in de originele staat van 1904 is teruggebracht.

De restauratie bestond uit het herstellen, voorbewerken en in oude kleuren schilderen van bestaande ondergronden in de vergaderzaal en het restaureren van molton en stoffen bespanningen die in een Belgisch naaiatelier zijn aangepast.

Gaandeweg het project ontdekten onder meer schilders nog details die anders waren dan in het bestek en daar is nader onderzoek op verricht. Dit betreft het schilderij met rode bies er om heen, dat zo is geweest in 1900. De rode bies is aangebracht zoals het toen is geweest.

In de zaal en de veranda is glas vervangen door monumentaal veiligheidsglas. Ook is er in de oude detaillering veel bladgoud en koord verwerkt.

Bijzonder in deze vergaderzaal zijn twee door W.A. Fabri geschilderde en gesigneerde voorstellingen die in tact zijn gebleven.

Voor het project is samenwerking gezocht met het bouwteam, de aannemer en verschillende bedrijven, die gespecialiseerd zijn in verschillende disciplines.

‘Het project verdient de Publieksprijs omdat er erg veel oude technieken en disciplines zijn gebruikt, die je niet vaak meer tegenkomt’, aldus directeur Peter Bult in het filmpje.

Schildersbedrijf De Graaf, gevestigd aan de Gotenburgweg in Groningen bestaat sinds 1934.

Nationale SchildersVakprijs

De Nationale SchildersVakprijs kent de drie categorieën Onderhoudsschilderwerk, Nieuwbouwschilderwerk en Decoratieschilderwerk. Daarnaast kent de Nationale SchildersVakprijs een overall prijs (‘de Juryprijs’), een Publieksprijs en een Klanttevredenheidspluim.

Stemmen

De publieksprijs wordt toegekend aan het genomineerde project dat het meest aantal stemmen heeft gekregen. Stemmen kan via: www.schildersvakprijs.nl

De winnaars worden donderdag 23 november bekend gemaakt.

Lees ook

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen