Groningen eerste rookvrije stad van Nederland

Foto: Publiek Domein

Negen organisaties in Groningen gaan samenwerken op weg naar een ‘Rookvrije generatie’. Zij doen dit met als doel dat kinderen rookvrij moeten kunnen opgroeien.

Rookvrije initiatieven

De organisaties starten gezamenlijk verschillende initiatieven, zoals het inrichten van rookvrije zones. Dit geldt ook in publiek buitenruimtes rondom bijvoorbeeld scholen en sportvelden. Het actief ondersteunen van medewerkers bij het stoppen met roken en het starten van een communicatiecampagne.

Deelnemende organisaties

De deelnemende organisaties die zich aansluiten bij collectief Alliantie Nederland Rookvrij zijn: FC Groningen, Gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Menzis, Rijksuniv​ersiteit Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen, Martiniziekenhuis en Verslavingszorg Noord Nederland.

Maandagavond 3 april ondertekenen de negen organisaties de samenwerkingsovereenkomst tijdens de aftrap van de Healthy Ageing Tour in MartiniPlaza de samenwerking in bijzijn van de directeur KWF Kankerbestrijding en voorzitter van de alliantie Michel Rudolphie.

Healthy Ageing Tour

De Healthy Ageing Tour is de UCI-etappewedstrijd voor vrouwen die de ambitie hebben een gezonde beweging op gang te brengen. De tour zelf heeft rookvrije start- en finishzones en bezoekers krijgen van de etappes voorlichting over ondersteuning bij het stoppen met roken en de Rookvrije Generatie.

Rookvrije Generatie

De beweging Op weg naar een Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen