Brochure met Nederlandse verkeersregels voor nieuwkomers in Nederland

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Kevster uit nl

Verkeerswijzer Groningen heeft een brochure laten ontwikkelen voor nieuwkomers in Nederland. In de brochure staan de belangrijkste Nederlandse verkeersregels voor voetgangers en fietsers.

Mensen die net nieuw zijn in ons land, zoals bijvoorbeeld vluchtelingen, kennen onze verkeersregels vaak niet. Opvallend aan de brochure is dat de regels voornamelijk in beeld worden uitgelegd.

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van Verkeer en Vervoer van de provincie Groningen deelt aanstaande vrijdag 12 februari de eerste brochures uit. Ze doet dit samen met de unitmanager Noord van het COA Henk Wolthof uit aan deelnemers van verkeerslessen.

De brochure wordt daarna in samenwerking met het COA landelijk verspreid.

Mensen die net in ons land zijn, zijn meestal niet op de hoogte van onze verkeersregels. Het is voor hen bijvoorbeeld niet zo logisch dat zij niet mogen lopen en fietsen op een auto(snel)weg of op een provinciale weg.

Nederlandse verkeersregels

In de brochure worden de belangrijkste regels uitgelegd voor de lopende en fietsende nieuwkomer in ons land, om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Dat gebeurt door middel van tekeningen van ‘goede’ en ‘foute’ verkeerssituaties.

De tekst in de brochure is behalve in het Nederlands ook vertaald naar het Engels, Frans, Arabisch en Tigrinya (de taal die in Eritrea wordt gesproken). Verkeerswijzer Groningen organiseert ook verkeerslessen in de provincie om te zorgen dat de nieuwkomers in ons land op een juiste en veilige manier deelnemen aan het verkeer. De lessen op asielzoekerscentra worden gegeven door de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) en de Fietsersbond.

50.000 exemplaren

De brochure ‘Verkeer in Nederland. Veilig lopen en fietsen’ is in opdracht van Verkeerswijzer Groningen ontwikkeld door Senza Communicatie en Studio Rob Pentinga. Zij kregen inhoudelijk advies van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV).

Verkeerswijzer Groningen (bestaande uit onder meer de provincie Groningen en alle Groninger gemeenten) verspreidt de brochure in samenwerking met het COA bij alle opvanglocaties in Nederland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen