Drukte en gezelligheid op het ijs

In Groningen geniet men massaal van het mooie winterse weer. Op vijvers in verschillende wijken was het zaterdag druk met schaatsers en wandelaars.

Vanuit de lucht maakt Frank Hut vrijdag met zijn drone schitterende beelden van het Paterswoldsemeer. Hierop is te zien hoeveel mensen genoten van het schaatsen.

Bij het Paterswoldsemeer en Hoornsemeer was het zaterdag zo druk dat de gemeente de Hoornsedijk afsloot voor auto’s. Ook meldde de gemeente dat het ijs nog steeds onveilig is voor grote groepen en de kwaliteit van het ijs op het Paterswoldsemeer achteruit gaat. ‘Ga je nog schaatsen? Blijf dan in je eigen buurt en ga niet naar het Paterswoldsemeer’, aldus de gemeente.

In het Noorderplantsoen was het gezellig druk met wandelaars en schaatsers op het ijs.

Een DJ draaide muziek op het ijs, dat veel publiek trok en mensen genoten van en het was gezellig. De website Noorderplantoen.nl meldde zaterdag aan het eind van de middag dat de politie een einde had gemaakt aan het muziek op het ijs.

In de rij voor een warme chocolademelk kon ook bij paviljoen Zondag.

Gezellige drukte was er ook op het ijs in de Indische buurt, de Oosterparkwijk en op het Damsterdiep.

Ook waren jongeren aan het curlen met bierkratten.

Voor zondag is de verwachting dat het nog een stralende winterdag wordt, maar kan het al licht gaan dooien. Na het weekend gaan de temperaturen omhoog.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden