Ruimere bedieningstijden Robbengatsluis Lauwersoog vanaf zaterdag

Foto: Provincie Groningen

Vanaf aanstaande zaterdag 30 mei gelden ruimere bedieningstijden voor de Robbengatsluis bij Lauwersoog. Dat meldt provincie Groningen.

De sluis wordt voor de pleziervaart van maandag tot en met zondag tussen 9.00 en 17.00 uur bediend.

Voor de andere bruggen en sluizen worden de bedieningstijden gefaseerd verruimd. Hierover wordt in de eerste week van juni meer bekend. Tot die tijd blijft vanwege het coronavirus de huidige regeling van kracht en is er voor de recreatievaart alleen bediening op werkdagen.

Afstand houden

De provincie roept gebruikers van bruggen en sluizen op zich te houden aan de voorschriften van de Rijksoverheid en 1,5 meter afstand te bewaren. Alle opvarenden wordt verzocht om niet naast elkaar af te meren, aan boord te blijven en de aanwijzingen van de brug- of sluiswachter op te volgen. Tijdens een brugopening komen weggebruikers ook bij elkaar. Voor deze groep geldt eveneens dat ze 1,5 meter afstand moeten houden.

Lokaal bedienen

De bediening van de bruggen en sluizen vindt plaats op afstand, vanuit een centrale bedienpost. Door de coronamaatregelen kunnen er minder medewerkers aanwezig zijn in het gebouw dan noodzakelijk is voor reguliere bediening. Daardoor is de gebruikelijke dienstverlening op dit moment niet mogelijk.

Een aantal bruggen en sluizen worden binnenkort lokaal bediend om meer schepen door te laten. Daarvoor is volgens de provincie extra menskracht en opleiding noodzakelijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden