Geen treinen dit weekeinde naar Delfzijl, Roodeschool en Zuidhorn

Foto: De Redactie

Station Groningen is ook dit weekend op zaterdag 16 en zondag 17 mei niet bereikbaar per trein, evenals afgelopen weekend.

In het weekend rijden geen treinen naar Delfzijl, Roodeschool/Eemshaven en Zuidhorn. Er worden vervangende bussen ingezet.

Het station Groningen is niet bereikbaar per trein vanwege werkzaamheden aan het spoor en het station. Er vinden werkzaamheden plaats aan het spoor om de extra sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden mogelijk te maken.

Tot en met 3 juni rijden geen treinen naar Assen en Veendam, Winschoten en Weener. Daarnaast is het spoor gestremd naar Assen, Veendam en Weener tot en met 3 juni. Er wordt een vierde spoor aangelegd, er vinden werkzaamheden plaats bij station Europapark, zoals het (af)bouwen van het extra perron, de lift en omgeving van station Groningen Europapark en het klaarmaken van opstelterrein De Vork in Haren.

Verbouwing station Groningen

De komende jaren wordt station Groningen verbouwd en klaargemaakt voor de toekomst. Tijdens deze treinvrije periode wordt er gestart met voorbereidende werkzaamheden hiervoor. Zo worden enkele perronkappen en de winkelpanden op het perron verwijderd. Ook worden er sporen ingekort en het bouwterrein ingericht.

De verwachting is dat deze werkzaamheden in 2023 klaar zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden