Versoepeling of verlenging van coronamaatregelen? Gaan kinderen weer naar school, geen evenementen en horeca langer dicht?

Foto: Publiek Domein

Worden de genomen maatregelen vanwege het coronavirus versoepeld of verlengd? Dat antwoord wordt dinsdagavond om 19.00 uur gegeven tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte.

Gaan basisschoolkinderen weer naar school, blijft de horeca nog een maand dicht en tot wanneer vinden er geen evenementen plaats? Het kabinet beslist dinsdag of het advies van het Outbreak Management Team (OMT) gaat volgen. Deskundigen zeggen dat kinderen voorzichtig weer naar de basisschool en sport zouden kunnen. Het kabinet beslist of dat het de weerstand daartegen van sommige leerkrachten en ouders toch zwaarder vindt wegen.

Woensdag werd ook bekend dat door alle zomerevenementen een streep zou moeten tot 1 september, en de horeca zou nog langer dicht moeten blijven tot 16 mei. Of de experts dat ook aanraden voor kappers en andere beroepen die moeilijk 1,5 meter afstand in acht kunnen nemen, is onduidelijk. Ingewijden bevestigden het advies van de experts na berichtgeving van RTLnieuws hierover. Het kabinet neemt het advies van het OMT niet altijd over.

De druk op de ziekenhuizen lijkt af te nemen en dagelijks daalt het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen.

De ministers die het meest betrokken zijn bij de strijd tegen het coronavirus, komen dinsdagmiddag opnieuw bijeen voor crisisberaad om te beslissen of de coronamaatregelen in stand blijven of wat worden versoepeld. Wordt het dat laatste, dan zou dat voor het eerst zijn.

De belangrijkste vraag is: “Hoe wordt invulling gegeven aan de nieuwe anderhalve-meter samenleving?”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden