Lichte stijging coronabesmettingen in gemeente Groningen

Foto: Pete Linford by Pixabay

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Groningen is sinds de laatste update zondagmiddag licht gestegen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Volgens het RIVM zijn er nu 37,8 patiënten per 100.000 inwoners in de gemeente Groningen. Dit betekent dat er 88 positief geteste mensen het coronavirus hebben en dat er sinds maandag één nieuwe besmetting is vastgesteld. De cijfers geven slechts een indicatie, omdat niet iedereen getest wordt.

Het aantal ziekenhuisopnamen is in 24 uur met 507 toegenomen naar 3.990. In totaal zijn er nu 11.750 positief geteste patiënten.

Het coronavirus heeft al zeker 864 levens geëist in Nederland. Dat is een toename van 93 sinds zondag. Het RIVM krijgt de sterftecijfers van de GGD’en in het land.

Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. In de eerste plaats worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven. Daar komt bij dat lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden